הוראות הכנה
מרכיבים
קובהחמוסתא
חומרים לבצק:
300 גרם סולת
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
חומרים למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
300 גרם בשר קצוץ או טחון
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהראת
חומרים למרק:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
4 עגבניות אדומות מגוררות
2 כפות רסק עגבניות
1 ראש סלרי פרוס לפרוסות
עלי סלק שטופים היטב וקצוצים גס
מיץ מלימון 1
מלח, פלפל שחור
2 ליטר מים
אופן ההכנה
אופן הכנת הקובה
1.מערבבים את הסולת, המים והמלח ולשים עד לקבלת
תערובת אחידה וגמישה.
2.מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בכפות ידיים רטובות
ועורכים על מגש .
אופן הכנת המלית:
1.סוחטים את הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה, הבשר,
השמן והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
2.צרים גומה במרכז כדור בצק ודוחסים כף מהמלית.
מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה חלקה
ושלמה. מרטיבים את הידיים מידי פעם.
אופן הכנת המרק:
1.מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את העגבניות, הרסק,
התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי
המנגולד )סלק( . מוסיפים למרק בזהירות את הקובה
זו אחר זו . ומבשלים כ- 40-35 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון