הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
חצי ק"ג סולת
2 חזה עוף שלמים, או פרוסים לשניצל וקצוצים דק
4-5 בצלים
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
תבלין בהראת עיראקי לחמין)באם אין(
)ראה מתכון בתחתית העמוד(
1 כפית הל טחון
מלח, פלפל, פפריקה אדומה
שמן
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים לה כפית מלח,
ומתחילים לצקת מים עד שנוצר בצק רך וגמיש
)זה בסדר אם הוא יהיה טיפה לח ודביק, המים
נספגים אחר כך בסולת וזה מתייבש ומתקשה(
מכסים את הקערה ומניחים בצד.
2.קוצצים את הבצלים דק )במעבד מזון (
מעבירים לקערה, ומפזרים מעליהם מלח בנדיבות.
מניחים בצד לפחות חצי שעה.
3.אחרי חצי שעה שוטפים את הבצל הקצוץ במי ברז,
מסננים את המים וסוחטים את הבצל היטב, כל פעם
אגרוף מלא, ומניחים בקערה
4.קוצצים בסכין חדה את חזה העוף עד דק
אפשר להשתמש גם עם עוף טחון, יוצא אותו הטעם רק
המרקם קצת שונה, עדיף להתאמץ ולקצוץ
5.מוסיפים את העוף לבצל מתבלים בחצי כפית בהראת,
ומערבבים היטב
6.מוסיפים חצי כפית פלפל שחור והל ומערבבים
7.מחלקים את בצק הסולת בערך ל - 20 כדורים
8.מכינים צלוחית קטנה עם מים - הידיים צריכות
להיות רטובות כשמכינים את מעטפת הסולת
9.משטחים את כדור הסולת ביד, עד שזה נפתח לעיגול
גדול ודק, ואז שמים במרכז כפית גדושה של התערובת,
וסוגרים את הבצק מעל המילוי.מגלגלים מעט ביד ככל
שיותר דק - יותר טעים, מכינים כך את כל הקובה
ומנחים בצלחת.
10.בסיר גדול ורחב מרתיחים מים, כמידת המרק שתרצו
לקבל.
11.מוסיפים קופסת רסק עגבניות קטנה, מלח, קצת פלפל,
פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, וקצת שמן.
12.נותנים למרק ליתבשל יחד עם התבלינים כחמש דקות,
ואז מחליקים לתוך המרק את הקובות אחת אחת.
13.מבשלים בסיר מכוסה, בבעבוע איטי )על להבה
בינונית( כ - 25 דקות. מפעם לפעם בוחשים,
בכדי שהקובות לא ידבקו אחת לשניה או לתחתית.
בהראת
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון