הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי עוף נקיות
1 בצל בינוני פרוס
1 שן שום קצוצה
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
מספר חוטי זעפרן
1 כפית כורכום
1.5 כוסות יין לבן
חצי כוס מים
אופן ההכנה
מניחים את השוקיים בסיר רחב (חסין אש) ללא שמן. נותנים לשוקיים להפריש שמן לבד והופכים מדי פעם לסגירה מכל הצדדים. מוציאים את השוקיים מהסיר ומכניסים פנימה את הבצל. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ. מבשלים כך לצמצום מחצית הנוזלים. מוסיפים את המים ואת שוקי העוף. מפזרים מעל השוקיים את חוטי הזעפרן, הכורכום והפפריקה. מכסים ומבשלים כעשרים דקות. מסירים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך עשרים וחמש דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון