הוראות הכנה
מרכיבים
סלט רצועות סינטה בקר וייטנאמי
מצרכים לבשר:
2 סטייקים של סינטה, 300 גר' כל אחד
משרה לבשר:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית פלפל סצ'ואני כתוש
מלח גס, פלפל שחור טחון טרי
לסלט:
עלי סלט בייבי
1 בצל אדום, פרוס דק
1 קולורבי קלוף חתוך לגפרורים
3 פלפלים אדומים חריפים מנוקים וחתוכים לרצועות
אורך דקות
43 כוס עלי כוסברה שלמים
43 כוס עלי נענע שלמים
43 כוס עלי בזיליקום שלמים
לרוטב:
1 כף רוטב סויה
3 כפות רוטב דגים או 2 רצועות אנשובי קצוצות
3 כפות מיץ ליים, או לימון
1 כף סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפיות שמן שומשום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
להגשת המנה:
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שיני שום פרוסות, ומטוגנות עד להשחמה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הבשר בתערובת
למשך כחצי שעה. הופכים פעם אחת במהלך ההשריה.
2.משמנים מעט מחבת פסים.או טפלון מחממים, וכשהיא
חמה מאד, מניחים את הבשר על המחבת וצורבים אותם
כשתי דקות מכל צד. מנמיכים את הלהבה וממשיכים
עוד 2-3 דקות מכל צד. מוציאים ומקררים מעט.
3.בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב .
4.מערבבים את חומרי הסלט בקערה גדולה. יוצקים את
הרוטב ומערבבים. פורסים את הבשר לפרוסות דקות.
5.מניחים את הבשר יפה על הסלט ומפזרים עליו מלח גס
ומעט פלפל שחור גרוס עבה. מפזרים מעל לכל את
הבוטניםהקצוצים והשום המטוגן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון