הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
6 ביצים גדולות
½ כוס סוכר
450 גרם שוקולד מריר,
1/4 כוסית ברנדי
¼ כוס קפה חזק
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.שמים בקערה 2 כפיות סוכר ואת הביצים )לא מופרדות(
ומקציפים במשך כ- 3 עד 4 דקות, עד שצבע הביצים
הופך לבהיר יותר )לא יתקבל כאן קצף מוצק(.
2.מוסיפים את שאר הסוכר שהומס קודם לכן בסיר שהונח
מעל סיר אחר עם מים רותחים)בבלמרי(, ומערבבים עד
שנוצרת עיסה חלקה.
3.בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת
מוצקה.
4.מוסיפים לקצפת את הווניל ומקפלים פנימה בעדינות.
5.ממיסים את השוקולד בסיר שהונח מעל סיר אחר עם מים
רותחים)בבלמרי( מוסיפים לו את הקפה הברנדי ואת
תערובת הביצים והסוכר
6."מקפלים" לתוכו בעדינות את הקצפת.
7.מצפים תבנית עגולה, בנייר אפייה. יש לדאוג לצפות
גם את הדפנות.
8.שופכים את העיסה בתבנית ומניחים את תבנית האפייה
בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים עד מחצית
מגובהה.
9.אופים בתוך אמבט המים במשך כשעה בחום של 175
מעלות.
**** עם סיום האפיה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו במשך
כ-15 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר במשך 30 דקות לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון