הוראות הכנה
מרכיבים
6 דפי אגרול(בצק סיגרים)
2 זוקיני, חתוכים לרצועות
1 גזר בינוני, חתוך לרצועות
12 שרימפסים קריסטל
1 כפית גרגירי כוסברה יבשים, מעוכים
1 כפית ג'ינג'ר, טרי מגורר
שמן לטיגון עמוק
30 בייבי שרימפס
מלח ופלפל לבן
25 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
לרוטב פסטו:
החומרים:
2 כוסות עלי בזיליקום
2 שיני שום קצוצות
2 כפות צנוברים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 כוס שמן זית
מלח
להגשה:
8-6 פטריות שיטאקי טריות, פרוסות )ללא רגל(
6 עלי מנגולד, שטוחים
2 כפות יוגורט
אופן ההכנה
1 כף שקדים פרוסים, קלויים וקצוצים גס
אופן הכנת השרימפס
1. מכניסים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח את
השרימפס והבייבי שרימפס ומבשלים 3-4 דקות מסננים
שוטפים ומניחים בצד
אופן הכנת האגרול
1. מכינים את האגרולים: מניחים את דפי האגרול על
גבי משטח עבודה, חוצים ומניחים במרכז כל עלה
חצוי רצועות זוקיני, גזר ושני שרימפס קריסטל.
מתבלים בכוסברה וג'ינג'ר ומגלגלים ל"סיגר" דק.
בקערית מערבבים קמח עם מים לקבלת עיסה סמיכה
ומדביקים את קצוות הסיגר.
2. במחבת מחממים שמן ומטגנים את ה"סיגרים" עד שהם
מזהיבים. חוצים כל סיגר באלכסון במרכז ושומרים
במקום חם.
מכינים את הפסטו:
1. קוצצים את הבזיליקום במעבד מזון עד שהוא הופך
לעיסה כמעט.מוסיפים את השמן, השום,הצנוברים
והפרמזן ומרסקים גם אותם. מתבלים במלח לפי הטעם.
להגשה: במחבת עם מעט שמן זית מאדים פטריות שיטאקי ומנגולד
ומתבליםבמלח ופלפל. מסדרים על צלחת ומניחים חצאי אגרולים. יוצקים
מעל מעט פיטריות שיטאקי ואת רוטה הפסטו ויוגורט,
מפזרים שקדים. מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון