הוראות הכנה
מרכיבים
ניתן להחליף את הדג ברצועות חזה אווז מוקפץ
חומרים
1 כוס אורז
3 כפות חומץ אורז)ניתן להשיג ברשתות המזון(
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
חבילה אצות ים- נורי )ניתן להשיג ברשתות המזון(
ירקות פרוסים לאורך: גזר, מלפפון
מעט מישמש יבש, תמר יבש,תאנים יבשים
קצוצים לגפרורים
100 גרם פילה סלמון טרי
100 גרם פילה טונה טריה
3 כפות סויה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1. מבשלים אורז עם 2 כוסות מים כ- 25 דקות.
2. מערבבים 3 כפות חומץ אורז עם כפית סוכר ומוסיפים
לאורז החם ומשאירים להתקרר.
3. מחלקים אצת נורי, לחצי ומניחים על מחצלת סושי
קטנה ניתן לרכוש במרכולים.
4. לוקחים כדור אורז כ- 100 גרם ומשטחים על אצת
הנורי.
5. מניחים במרכז רצועות דג סלמוןוטונה, מפזרים את
גפרורי התמרים והמישמש הגזר והמלפפוןומגלגלים
בעדינות עד ליצירת צינור שאתו פורסים עם סכין
חד ל- 6 או 8 טבעות.
6. טובלים בסויה מוסיפים מעט ג'ינג'ר וואסבי )חזרת
יפנית( ונהנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון