הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק:
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
3 כפות דבש גדושות
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס תמצית קפה (מ-2 כפות גדושות קפה שחור)
1 כפית ציפורן
1/2 כפית קינמון
1 כפית הל
50-100 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר, וכשהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים בעירבוב ידני את שמן ודבש.
2. מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח, הקפה והתבלינים, לסירוגין ותוך עירבוב.
3. בקערית מנפים סודה לשתייה ומלח, ושופכים על תערובת החלמונים.
4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ולקראת סיום ההקצפה מוסיפים את רבע הסוכר הנותר. 5. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים.
6. משמנים תבנית מלבנית, ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים למעלה אגוזים.
7. מכניסים לתנור קר, מחממים ל-170 מעלות ואופים 35 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון