הוראות הכנה
מרכיבים
240 גר' חמאה רכה
1 כוס דחוסה סוכר חום
2 כפות דבש או סילאן
3 חלמונים
3 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
1 כפית הל טחון(אפשר גם ג'ינג'ר)
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס פיסטוקים קלופים
אופן ההכנה
1. מעבדים חמאה, סוכר, דבש או סילאן וחלמונים במעבד מזון.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, חוץ מהפיסטוקים, ומוסיפים אותם לתערובת שבמעבד המזון. מעבדים בלחיצות קצרות(פולסים) עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים פיסטוקים וממשיכים לעבד רק עד לקבלת כדור בצק.
3. מגלגלים את הבצק לגלילים בקוטר 3 ס"מ (או למלבנים על ידי לחיצתם בין שני סרגלים). עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים-שלוש במקרר או שעה במקפיא, עד שהם מתקשים ונוחים לפריסה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות שחומות וריחניות. מצננים לחלוטין. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון