הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
600 גר' קמח, 2 ביצים, 1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל.
1/2 כפית מלח, 1 כוס מים פושרים , שמן לטיגון.
או חבילה עלי פסטילה
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון,
מעט אגוז מוסקט מגורד,
1/2 כפית משיה,
1 כף חומץ,
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,
1 בצל קצוץ,
1 חופן צנובר
1 עלה דפנה,
1/4 כפית פלפל לבן,
מעט מלח.
אופן ההכנה
אופן הכנת מילוי הבשר
במחבת עם מעט שמן מאדים את הבצל ועלה הדפנה מוסיפים
את הבשר הטחון והצנובר ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב ופרוק גושים
באמצעותמזלג כשהבשר משנה את צבעו לאפור מוסיפים תבלינים וחומץ
לערבבהיטב
לעלי הפסטילה :לוקחים 2 עלים ומורחים בשמן
אופן הכנת הבצק:
1.להכין מכל החומרים בצק גמיש ויבש , לרדד לעלה
למרוח 3-4 כפות שומןאו שמן לפזר מעט קמח,
2.לקפל לשלשה קיפולים ולכסות במגבת למנוחה למשך כ-30
דקות.
3.לרדד שוב לעלה בעובי 1/2 ס"מ , לקרוץ עיגולים
למלא מהבשר ולהדק רק סביב המילוי כך שבעת הטיגון
נוצרת מעין שושנה.
4.לטגן בשמן עמוק וחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון