הוראות הכנה
מרכיבים
800 ג"ר חבילה פילה ברבוניה או פילה אמנון/אדמונית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
מעט טימין קצוץ
500 גרם במיה
שמן לטיגון עמוק
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום מעוכות
1 כף פלחי שום יבש
3 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
מעט כוסברה טריה, קצוצה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מתבלים את הפילטים במלח, פלפל, טימין ושמן זית
ומשהים במקרר )ניתן להכין מספר שעות מראש(.
2. קוטמים את ראשי הבמיה וחוצים לאורך, אך לא עד
הסוף. שוטפים ומייבשים כשעה בשמש.
3. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבמיה
טיגון קצר, מבלי שתאבד את צבעה הירוק. ומניחים
בצד
4. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים
עד הזהבה. מוסיפים במיה מטוגנת ועגבניות ומבשלים
עוד 2-3 דקות. עד שכמעט ואין נוזלים מתבלים במלח
ופלפל, מוסיפים כוסברה ושומרים בצד, במקום חם.
5. במחבת טפלון מטגנים את הפילטים טיגון קצר מאד. 3 עד 4 דקות
6 . בצלחת עמוקה גדולה או שטוחה מניחים את תבשיל
הבמיה, ועליו את הדג - 4 פילטים למנה. מתבלים
במעט שמן זית, מספר גרגירי מלח גס וכמה עלי
כוסברה. מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון