הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
500 ג"ר במיה עדיף טריה כעת העונה ואפשר מוקפאת
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום מעוכות
1 חופן שום פרוס יבש )לא הכרחי(
4 עגבניות קלופות וקצוצות או 3 כפות רסק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
3/4 - 1 כוסות מים
1/8 כוס שמן תירס
4 כפות שמןזית
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.שוטפים את הבמיה וקוצצים את העוקץ מבלי לפגוע בירק
)מונע מצב של דבק( מסדרים על מגש מוציאים לשמש
לייבוש כשעה לערך(
2.בסיר רחב מוסיפים את השמנים ומחממים מטגנים את
הבצל עד שהבצל שקוף מוסיפים את העגבניות או הרסק
ומטגנים היטב תוך הוספת כל התבלינים כולל פלחי
השום כאשר לא כל כך משתלטים על הידבקות לתחתית
מוסיפים כ 1/3 כוס מים ובוחשים מנמיחים אש מצמצמים
נוזלים עד שדי יבש.
3.מוסיפים את הבמיה ומוסיפים כ 1/3 כוס מים
4.מנמיכים להבה עד מקסימום עד לריכוך הבמיה חשוב כל
מספר דקות לנער את הסיר כדי שהבמיה לא תיחרך
מבשלים עד שכמעט לא נותרו נוזלים אלא רק רוטב
סמיך.
מוגש חם או קר בליווי אורז לבן
חשוב נדפק ויצא דביק טריק מניחים בתבנית אלומיניום מכניסים לתנור
בחוםבינוני למספר דקות עד שמתייבש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון