בכל בית של יוצאי העדה הצפון אפריקאית תוכלו למצוא ביום שישי בצהריים brמרק חרירה מקורו של המרק הוא למעשה תבשיל של כל מה שנותר מאמצע השבוע brמבושל כמרק קדרה. brלכל משפחה יש את המתכון הסודי שלה להכנת חרירה אני הבאתי את זה של שכנתי brאהבתי טעים ומשביע
|
|
|
בכל בית של יוצאי העדה הצפון אפריקאית תוכלו למצוא ביום שישי בצהריים brמרק חרירה מקורו של המרק הוא למעשה תבשיל של כל מה שנותר מאמצע השבוע brמבושל כמרק קדרה. brלכל משפחה יש את המתכון הסודי שלה להכנת חרירה אני הבאתי את זה של שכנתי brאהבתי טעים ומשביע
|
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
1 ק"ג בשר חתוך לקוביות גדולות (חזה או ראש)(לא חובה)
2 חתיכות רגל (לא חובה)
2 כפות שמן זית
2 בצלים
1 כוס של עדשים חומים
2 כפות אבקת מרק עוף
4 עגבניות חתוכות לקוביות
½ צרור עלי כוסברה
½ צרור עלי פטרוזיליה
1 כוס חומוס מושרה במים למשך לילה
1 כוס אטריות דקות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כרכום
1 כפית זנגוויל טחון )אבקה(
אופן ההכנה
הכנה:
1.בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הבשר וסוגרים מעט
2.מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס וממשיכים לטגן
מעט.
3.מוסיפים 8 וחצי כוסות מים רותחים ו 2 כפות אבקת
מרק עוף. מכסים את הסיר ולהביא לרתיחה,מבשלים
במשך שעתיים עד שהבשר מתרכך (באם אין בשר 45 דקות) .
4.לשים בבלנדר חצי כוס מים רתוחים עם כפית קטנה של
אבקת מרק מוסיפים את הפטרוזיליה, כוסברה והעגבניות .
מוסיפים כף כורכום וכפית של ג'ינגר ולעבד עד
שמקבלים תערובת אחידה.
5.מוסיפים את התערובת למרק עם העדשים ומבשלים עוד 50 דקות. מתבלים
במלח ופלפל לפי הטעם,
6.כשהמרק מוכן מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.
7.לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים עם 2 כפות קמח,
מוסיפים למרק ומבשלים עוד 10 דקות עד שהמרק יסמיך.
***מומלץ להגיש עם רבע לימון ליד ולסחוט לפני האכילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון