חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה/פשטידת חציל פלפל תפוא"ד וכרישה נוסח "וילה קומו"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה / מוסקה משהו באמצע אבל מה זה טעים חבל"ז brאני אוהב להכין את זה במקום חביתת בוקר/צהריים "בראנץ" בשבת
מוסקה/פשטידת חציל פלפל תפוא"ד וכרישה נוסח "וילה קומו"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה / מוסקה משהו באמצע אבל מה זה טעים חבל"ז brאני אוהב להכין את זה במקום חביתת בוקר/צהריים "בראנץ" בשבת
הוראות הכנה
מרכיבים
פשטידת חציל פלפל תפוא"ד וכרישה
מוסקה נוסח "וילה קומו"
רכיבים
1 חציל ארוך וגדול פרוס לפרוסות דקות
2 תפוא"ד בינוניים מבושלים בקליפתם
1 גבעול ושורש של פרסה או בשמו(לוף כרישה)פרוס דק
לטבעות (ניתן להחליף בבצל לבן גדול או 2 צרורות
בצל ירוק)
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים לטבעות
6 שיני שום מעוכים או קצוצים גס
1 פלפל חריף אדום קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת צילי (לא חובה )
1 כף שמו זית
10 עלי בזיל
10 עלי רוזמרין
4 ביצים
שמן לטיגון
אופציה לשיכבה נוספת: 1/2 קילו בשר בקר טחון גס מטוגן
אופן ההכנה
הכנה
חותכים מחלקו הצר של החציל 8 פרוסות דקות עם קליפתו
מקלפים את יתרת החציל וחותכים פרוסות דקות לאורכו
ממליחים במלח גס לחצי שעה מנגבים ומטגנים עד הזהבה
/השחמה. (מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד)
חותכים את תפוא"ד המבושלים על קליפתם לטבעות דקות ומטגנים
עד הזהבה/השחמה(מוציאים לנייר סופג)
מטגנים את טבעות הכרישה/הבצל עד לאידוי (שקופים)מוסיפים את
יתרתהירקות הפלפל השום ומטגנים כ 3 דקות
על אש בינונית מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון/בישול עוד
כ4דקות.
בכלי עגול חסין אש או מחבת עם ידיות מתכת בגודל 18X18
מסדרים חצילים ארוכים לכיסוי התחתית מעליהם
את הכרישה/בצל והפלפלים בשכבה אחידה דקה מעליהם מסדרים את
תפו"אד באופן אחיד מעליהם עוד שיכבת כרישה ופלפל מעליהם מסדרים לעיטור
את 8 פרוסות החציל עם הקליפה מקציפים את 4 הביצים עם מעט מים או
חלב ושופכים באופן אחיד על הכל. מחממים תנור ל 150 מעלות ומכניסים ל
כ-10 דקות בודקים שהביצים יתקשו
מוציאיםומפזרים פרוסות מוצרלה ומשחימים מעט בגריל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון