חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי כתף בקר במרינדת דבש, חרדל, שום ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה עיקרית עסיסית - נתחי בקר במרינדה, עם "הפתעות" קטנות של שום ופטרוזיליה.
צלי כתף בקר במרינדת דבש, חרדל, שום ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה עיקרית עסיסית - נתחי בקר במרינדה, עם "הפתעות" קטנות של שום ופטרוזיליה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג כתף בקר
ראש שום קלוף (כ-15 שיני שום)
3 כפות חרדל (עדיף גרגירים)
3 כפות דבש
1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית עלי טימין, טריים וקצוצים
מלח
פלפל שחור טרי, גרוס גס
מעט שמן לטיגון (זית או קנולה)
5-6 בצלים בינוניים, קלופים ומחולקים לרבעים או לרצועות
3 גזרים, קלופים ופרוסים (קוביות של 1 ס"מ)
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כוסות ציר בקר
2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה
מספיגים את רטיבות הבשר ע"י נייר סופג. יוצרים בנתח כ-15 חריצים (עד לאמצע הנתח) ולתוכם דוחפים פטרוזיליה קצוצה ושיני שום (לחצות אם הן גדולות).
מערבבים את החרדל, דבש, ג'ינג'ר וטימין בקערה, מעסים את המרינדה על נתח הבשר ומוסיפים מלח ופלפל גס. מכניסים למקרר למשך מס' שעות, לספיגת הטעמים. חצי שעה לפני הבישול יש להוציא מהמקרר.
על להבה גדולה משחימים את נתח הכתף מכל הצדדים בסיר גדול, כך שהבשר "ייסגר" ולא יאבד מעסיסיותו. מוציאים את הבשר ומניחים בקערה בצד.
לסיר בו הכנו את הבשר נוסיף עוד שמן ונשחים את הבצלים, הגזר, הסלרי ושיני השום שנותרו. מחזירים את הכתף לסיר, מוסיפים את היין וציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים. יש להפוך את הבקר מדי רבע שעה ובמידת הצורך להוסיף עוד יין. 2 דקות לפני הסיום מוסיפים עוד פטרוזיליה קצוצה.
חותכים לפרוסות ומגישים. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון