הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
800 גר' בשר טלה
1 בצל גדול קצוץ דק
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית אבקת קארי
½ כפית כמון
1 פלפל שאטה קצוץ דק
½ כפית קינמון
1 קליפה מגוררת מלימון
1 ביצה טרופה
1 תפו"א גדול מבושל מגורד גס וסחוט
חופן עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור גס
הרוטב:
1 בצל קצוץ
3 כפיות שמן קנולה
1 כף נענע מיובשת
1 כפית שטוחה סומק
½ מקל קינמון
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (בלי גרעינים!)
2 כוסות יוגורט צאן סמיך
1 כוס מים
מלח
לטיגון:
כוס קמח בתיבול מלח ופלפל
2 חלבונים
שמן לטיגון עמוק (מומלץ שמן קנולה או שמן סויה)
לבישול:
מיץ משני לימונים
½ כוס כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
2 חלמונים
אופן ההכנה
הקציצות: לערבב בקערה את החומרים לקציצות,ליצור קציצות שטוחות וקטנות (בערך 80 גרם לקציצה). מומלץ להרטיב את הידיים במים ו"לדחוס" את הקציצות ע"י העברה מיד ליד כדי שלא יתפרקו בעת הטיגון. הרטיבות של הידיים תיצור סיבים לבנים על פני הקציצה, דבר שמראה על "חיבור" החומרים יחד.
מאפסנים בינתיים במקרר (במגש שעליו ניילון נצמד).
הרוטב: במחבת גבוהה ורחבה, להזהיב את הבצל בשמן, להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוסיף 2 כוסות יוגורט צאן סמיך. להוסיף מים ומלח (לפי הטעם). להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.
טיגון הקציצות: מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר - כך שיגיע למחצית גובה הקציצה.
מכינים כוס קמח עם מלח ופלפל. טורפים 2 חלבונים, טובלים את הקציצות בחלבונים, אח"כ בקמח, ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה.
האיחוד המיוחל עם הרוטב: מחממים שוב את הרוטב, מניחים בו את הקציצות, מוסיפים את מיץ הלימון, ומרתיחים.
לאחר שהרוטב מתחיל לרתוח מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים 45 דקות. לאחר הבישול יש להוסיף את הכוסברה והנענע ולתבל (מלח, פלפל).
לקבלת רוטב אחיד ו"מחובר" יותר, מומלץ בסיום הבישול להפריד את הרוטב, לטרוף לתוכו שני חלמונים טריים, לצקת שוב על הקציצות ולבשל שתי דקות נוספות על אש בינונית.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון