חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבבוני טלה בלימון ויוגורט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה בלקנית קלאסית
קבבוני טלה בלימון ויוגורט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה בלקנית קלאסית
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
800 גר' בשר טלה
1 בצל גדול קצוץ דק
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית אבקת קארי
½ כפית כמון
1 פלפל שאטה קצוץ דק
½ כפית קינמון
1 קליפה מגוררת מלימון
1 ביצה טרופה
1 תפו"א גדול מבושל מגורד גס וסחוט
חופן עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור גס
הרוטב:
1 בצל קצוץ
3 כפיות שמן קנולה
1 כף נענע מיובשת
1 כפית שטוחה סומק
½ מקל קינמון
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (בלי גרעינים!)
2 כוסות יוגורט צאן סמיך
1 כוס מים
מלח
לטיגון:
כוס קמח בתיבול מלח ופלפל
2 חלבונים
שמן לטיגון עמוק (מומלץ שמן קנולה או שמן סויה)
לבישול:
מיץ משני לימונים
½ כוס כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
2 חלמונים
אופן ההכנה
הקציצות: לערבב בקערה את החומרים לקציצות,ליצור קציצות שטוחות וקטנות (בערך 80 גרם לקציצה). מומלץ להרטיב את הידיים במים ו"לדחוס" את הקציצות ע"י העברה מיד ליד כדי שלא יתפרקו בעת הטיגון. הרטיבות של הידיים תיצור סיבים לבנים על פני הקציצה, דבר שמראה על "חיבור" החומרים יחד.
מאפסנים בינתיים במקרר (במגש שעליו ניילון נצמד).
הרוטב: במחבת גבוהה ורחבה, להזהיב את הבצל בשמן, להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוסיף 2 כוסות יוגורט צאן סמיך. להוסיף מים ומלח (לפי הטעם). להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.
טיגון הקציצות: מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר - כך שיגיע למחצית גובה הקציצה.
מכינים כוס קמח עם מלח ופלפל. טורפים 2 חלבונים, טובלים את הקציצות בחלבונים, אח"כ בקמח, ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה.
האיחוד המיוחל עם הרוטב: מחממים שוב את הרוטב, מניחים בו את הקציצות, מוסיפים את מיץ הלימון, ומרתיחים.
לאחר שהרוטב מתחיל לרתוח מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים 45 דקות. לאחר הבישול יש להוסיף את הכוסברה והנענע ולתבל (מלח, פלפל).
לקבלת רוטב אחיד ו"מחובר" יותר, מומלץ בסיום הבישול להפריד את הרוטב, לטרוף לתוכו שני חלמונים טריים, לצקת שוב על הקציצות ולבשל שתי דקות נוספות על אש בינונית.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון