הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות (לגובה) לעובי של 1.5 ס"מ
100 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 שוט וויסקי 30 מ"ל
מלח ופלפל גרוס טרי.
לפסטה:
400 גר' ספגטי
קורט אגוז מוסקט
1 פלפל צ'ילי יבש קצוץ
150 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת לבישול
חופן עשבי תיבול קצוצים
(פטרוזיליה / טימין / טרגון / כוסברה)
אופן ההכנה
הכנת הפטריות: מחממים היטב מחבת כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים חמאה ושמן זית ולאחר שהתחממו כחצי דקה מוסיפים את הפטריות. מקפיצים אותן קצת, בלי שידבקו למחבת. ממליחים ומפלפלים.
אחרי שתיים-שלוש דקות הפטריות יתחילו להתרכך. הרבה לפני שהן ממש רכות (וכשהמחבת חמה מאוד), מוסיפים בזהירות את הוויסקי (זהירות, אש!) ומדליקים אותו (א-פלאמבה). הוויסקי עשוי להדלק מחום המחבת, או פשוט בהטיה קלה מעל האש הגלויה.
מכבים מיד את הכיריים, ונותנים לוויסקי לסיים את הבערה. טועמים בזהירות ומתקנים תיבול (מלח, פלפל). מגישים.
ולמי שרוצה פסטה: במקום לכבות את האש אחרי הבערת הויסקי, מוסיפים שמנת (37% או 15% - תלוי ברמת ההדוניזם... אפשר גם להוסיף קרם-פרש או כמה כפיות מסקרפונה) עד לכיסוי הפטריות. נוסיף קורט מוסקט, פלפל צ'ילי יבש קצוץ, ופרמזן. מנמיכים את האש ומצמצמים. לסיום מוסיפים פטרוזיליה / טרגון / טימין / כוסברה קצוצים טרי. זורקים למחבת 400 גר' פסטה שבושלה מראש (דקה פחות מרמת "אל-דנטה") ומקפיצים קצת.
המנה טעימה במיוחד עם ספגטי טרי...
מגישים וזוללים!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון