הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג אדמונית/אמנון או נתח חזה הודו עבה שנפתח בו כיס נקי שטוף
ומיובש
50 ג"ר ביבי שרימפס קצוץ עבה
50 ג"ר קלאמרי קצוץ עבה
1 מנגו קלוף, פרוס לפרוסות
5 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 גזר קטן קלוף וחתוך לגו'לינים)גפרורים(
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצלים ירוקים פרוסים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל לפי הטעם.
(ניתן להחליף את המנגו בתפוח עץ מרוסק)
רוטב לדג מיונית בעעם לימון נענע
חומרים
2 חלמונים
1 1/4 כוס שמן זית עדין
1 כפית שום כתוש
1 כף נענע קצוצה דק
2 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום גבוה.
מערבבים את כל החומרים פרט לדגים בקערה, טועמים ומוסיפים
מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים מעט שמן זית.
מניחים בתבנית נייר אלומיניום עבה, מזלפים מעט שמן זית על
האלומיניום,מניחים את הדג במרכז.
ממלאים את הדג בתערובת ומזלפים מעט שמן זית מעל ואת
שארית הנוזלים מהקערה.
אוספים יחד את שתי קצוות נייר האלומיניום, מחברים ומגלגלים מעט
למעין שקית רפויה וסגורה היטב, מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות או
עד שהדג או נתח ההודו מוכן.
רוטב לדג מיונית בעעם לימון נענע
הכנה
במקציף מקציפים את 2 החלמונים ומזלפים לאט לאט את השמן עד לקבלת
מיונית יציבה מוסיפים בהזלפה איטית את הלימון עלי הנענע השום והפלפל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון