הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
2 וחצי עד 3 כוסות קמח לבן
25 גרם חמאה מותכת
1 ורבע כוסות סוכר
4 חלמונים
קמצוץ מלח
1/4 כוס יין חצי יבש או רום, או קוניאק
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות מים חמים
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
שמים את המים והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2 כוסות קמח ובוחשים היטב מעל האש במשך כמה דקות. עד אשר
התערובתמתייבשת כמעט לגמרי ונפרדת מן הדפנות.
מסירים מהאש ומוסיפים אט אט את שאר החומרים, תוך בחישה בלתי
פוסקת.
מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים בהדרגה את שארית הקמח, עד שהבצק
מתייבשבשנית.
מורידים מהאש ומניחים בצד לכמה דקות.
לשים את הבצק שנוצר עד שהוא הופך לחלק. מכסים בניילון נצמד
ומניחיםבצד ל- 30 דקות.
קורצים מן הבצק חתיכות ויוצרים גלילים בעובי אצבע ובאורך של 20
ס"מ.יוצרים מן הבצק מעין כעכים.
מטגנים בשמן רותח עד שהכעכים מזהיבים. מוציאים מהשמן ומניחים על
ניירסופג.
מפזרים מעל אבקת סוכר או דבש מותך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון