הוראות הכנה
מרכיבים
לחם טורקי שטוח מה זה טעים חבל"ז
30 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים ( 1 כף גדושה)
קורט סוכר 250 מ"ל מים חמימים
500 גרם קמח לבן
2 כוסות מים
מלח
1 כף שמן זית
מעט סוכר
1 חלמון
שומשום
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמרים הטריים עם טיפת סוכר ומחצית מכמות המים.
מניחים לתסוס כ- 10 דקות.
+ מערבבים קמח עם מלח ויוצרים גומה.מוסיפים את תמיסת השמרים ואת יתרת המים. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק. מכסים
ומתפיחים כ- 20 דקות.
2. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
3. מחלקים את הבצק לארבע. מעצבים כדורים ומשטחים לפיתות בקוטר 25
ס"מ.מניחים את הפיתות על תבנית אפייה מקומחת. באצבעות משומנות
יוצרים גומות על פני הבצק (כמו בפוקצ'ה).
+ מערבבים שמן זית עם סוכר וחלמון ומפזרים שומשום.
+ אופים כ- 20 דקות עד שהלחם זהוב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון