הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי דניס מפולטים (4 פילטים - ניתן לבקש שיחתכו לפילה בחנות הדגים)
100 גר' חמאה
4 עגבניות תמר ללא קליפה, חתוכות לקוביות
1 כוס זיתים שחורים מגולענים
20 עגבניות שרי חצויות
10 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
20 עלי בזיליקום קצוצים
20 עלי נענע קצוצים
1/2 כוס יין לבן
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מספר עלי פטרוזוליה להגשה
אופן ההכנה
לחלוט את עגבניות התמר במים רותחים לדקה, להסיר את הקליפה (יהיה קל אחרי החליטה) ולחתוך לקוביות.
לטגן במחבת חצי מכמות השום הכתוש בשמן הזית עד שיזהיב קלות, להוסיף את העגבניות ועשבי התיבול, ולבשל במשך 10 דקות, עד שהעגבניות רכות.
להכניס לבלנדר ולרסק היטב - לאחר מכן להעביר את התערובת למסננת דקה ולהעביר דרכה את כל העיסה (מלבד חלק קטן שנותר מאחור) - כך נשיג עיסה קטיפתית וחלקה.
באותה מחבת להוסיף מעט שמן זית, להקפיץ את עגבניות השרי במשך 2 דקות, להוסיף את הזיתים השחורים לדקה נוספת, אח"כ את מחית העגבניות שהכנו ומיד את היין הלבן. להביא לרתיחה ולהקטין את האש. לצמצם את הרוטב במשך מס' דקות נוספות. להוסיף מלח ופלפל שחור טחון עפ"י הטעם.
להמיס את החמאה במחבת טפלון חמה, לטגן את פילה הדניס טיגון קצר - דקה בצד העור וחצי דקה בצד השני. להעביר לתבנית מצופה בנייר אלומיניום כשצד העור למטה.
למרוח על הדגים את שארית השום הכתוש. להכניס את התבנית עם הדגים לתנור שחומם מראש למקסימום (230 מעלות צלזיוס) למשך 10 דקות.
להגיש 2 פילטים לכל סועד, כשעל הדג רוטב העגבניות והזיתים שהכנו. לקשט בעלי פטרוזוליה.
מומלץ להגשה כתוספת: אורז או מחית תפו"א.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון