הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת בצק פילו (12 עלים)
4 תפוחי עץ "סמיט" (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים
אבקת קינמון
אבקת סוכר
100 גר' שקדים פרוסים ומולבנים
200 גר' חמאה ללא מלח
1 כוס ברנדי
קורט פלפל אנגלי
אופן ההכנה
משרים את הצימוקים במשך מס' שעות בברנדי.
קולים את השקדים קלות בתנור או מחבת.
מחממים מעט חמאה בסיר, מוסיפים את התפוחים, לאחר כדקה את הצימוקים והברנדי. מוסיפים 1 כף אבקת סוכר, 1 כף קינמון, קורט פלפל אנגלי ומבשלים 5-7 דקות על אש בינונית, עד שהתפוחים רכים. מורידים מהאש ומניחים בצד לקירור.
ממיסים את החמאה בסיר קטן נפרד.
על משטח העבודה פורסים עלה פילו, מורחים את כולו בחמאה מומסת ע"י מברשת. מניחים עלה פילו נוסף, מושחים גם אותו בחמאה. מפזרים מעט אבקת סוכר וקינמון. מוסיפים עלה פילו שלישי ומושחים גם אותו בחמאה.
בצד התחתון (הרחב) של הבצק מניחים לרוחב שורה שטוחה של שקדים קלויים, כ-6-7 ס"מ מהקצה התחתון. משאירים מרווח של 4 ס"מ בכל אחד מהצדדים. על השקדים פורסים שורה נכבדה של מילוי התפוחים והצימוקים שבישלנו.
מקפלים את הקצה התחתון כך שיכסה את המלית. מקפלים את הצדדים כדי לסגור את צידי המאפה ולאחר מכן ממשיכים לגלגל את הקצה התחתון עד ליצירת גליל סגור שבתוכו המלית.
מניחים עם תבנית עם נייר פרגמנט.
מכינים כך 4 גלילים דומים, ומושחים את כולם בחמאה מלמעלה.מפזרים על העוגה אבקת סוכר וקינמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-20 דקות.
מוציאים ואוכלים... בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון