הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לתערובת התבלינים (בהרט) מתקבלת כמות גדולה
4 כפיות פלפל אנגלי טחון
1 ½ כפית ציפורן טחון
1 ½ כפית הל טחון
1 ½ כפית אגוז מוסקט טחון
1 ½ כפיות קינמון
לקציצות:
2 ק"ג בשר טלה )כתף או צלעות(, טחון גס
1 בצל, קצוץ
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל שחור
שמן זית
לסינייה:
2 חצילים, קלויים וקלופים, חתוכים לאורך לרצועות
200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו למשך הלילה במים, סוננו ובושלו עד
ריכוך)או גרגירי חומוס מוקפאים, מופשרים ומבושלים עד ריכוך(
½ כוס צנוברים, קלויים
1 ½ כוסות טחינה ביתית
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. תערובת התבלינים (בהרט): מערבבים את כל התבלינים ושומרים בצנצנת אטומה
אפשר לשמור כך עד חצי שנה
2 . הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומעט מתערובת התבלינים לפי
הטעם(יוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת )או מחממים גריל
פחמים(וצולים את הקציצות מכל הצדדים, עד הזהבה.
3 . מסדרים על תחתית התבנית את רצועות החצילים, מפזרים עליהן את
החומוס ועליו את הקציצות והצנוברים, יוצקים מהטחינה ואופים כ-20
דקות.מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון