הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק
2 ½ חבילות מרגרינה ללא מלח
1 ק"ג קמח רגיל
¾ כוס חלב פושר )אפשר להמיר ב-מיץ תפוזים(
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קצח
החומרים למילוי
1 חבילת תמרים ללא חרצנים/ממרח תמרים
מעט קינמון
מעט מרגרינה
אם משתמשים בממרח תמרים אין צורך לבשל על האש.
אפשר למלא גם בריבה+ קוקוס + אגוזים קצוצים, רחת לוקום.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
לחמם את החלב לפושר.
להמיס על אש נמוכה את המרגרינה
בקערה לערבב את החומרים, להוסיף את החלב הפושר ואת המרגרינה
המומסת.
ליצור בצק ולהניח למנוחה כ- 10 דקות.
על משטח מקומח לפתוח מהבצק עלה דק מאוד ולקרוץ עיגולים בעזרת
כוס.
למלא כל עיגול במלית ולקפל ל- .½ להדק בצדדים.
לצבוט מעל העוגיות ובצדדים, עם מכשיר צביטה )ניתן לרכוש במרכולים
הגדולים(.
אופן הכנת מילוי התמרים המגולענים
על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, להמיס את התמרים )ללא
החרצנים(ולהוסיף מעט קינמון ומעט מרגרינה.
מערבבים עד להמסה. המלית צריכה להיות חלקה.
במקום לקרוץ עוגיות אפשר לפתוח עלה דק כשמעליו מפזרים את המילוי
ואז מגלגלים לרולדה שאותה פורסים לעוגיות.
אפשר להכין את הרולדה הממולאה ולהשאירה שלמה , בסוף למרוח מעל מעט
ביצהו לפזר סומסום וקצח.
לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ- 30 דקות.
לאחר האפיה של העוגיות/רולדות, לפזר אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון