הוראות הכנה
מרכיבים
מתכון בסיס לכיסונים
מצרכים
2.5 כוסות קמח
3 ביצים
2/3 כוס מים
אופן הכנה
1. מעבדים במעבד מזון את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק גמיש
ובעלסמיכות בינונית
2 . מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ, ממלאים כל
עיגול במילוי מהדקים היטב קצוות
3 . מרתיחים את מי המלח ומבשלים את הכיסונים עד שהם
צפים ועוד דקה
אופן ההכנה
מילואים שונים לקרפלעך
מילוי בשר/ מתאים כתוספת למרק עוף צח/ניתן להגיש עצמאית בליווי
בצל מטוגן
מצרכים
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
במחבת עם מעט שמן מארים את הבצל עד לשקיפות
מוסיפים את הבשר והתבלינים ןמטגנים עד שהנוזלים התאדו
ומערבבים היטב ממלאים את הכיסונים ומבשלים במים עד ציפה
הגשה בתוך מרק עוף צח או עצמאית בליווי בצל מטוגן
מילוי תפוא"ד או בטטה ובצל מטוגן
מצרכים 3 תפוא"ד בינוניים מבושלים על קליפתם
2 בצלים גדולחם קצוצים
כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל לבן
אופן הכנה
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה
בכלי מועכים את תפוא"ד למחית )מקולף(
שופכים כמחצית מהבצל המטוגן והשמן למחית מוסיפים את
התבלינים
ומערבבים היטב ממלאים את הכיסונים ומבשלים במים עד ציפה
להגשה שמים מספר כיסונים בצלחת ומעטרים בבצל שנישאר עם מעט
מהשמן
מילוי דובדבנים בליווי שמנת חמוצה
ק"ג דובדבנים שטופים ומגולענים או 2 צנצנות דובדבנים מסונננים
מהמיץ
1 כוס סוכר
חבילה חמאה/מרגרינה מומסת
אופן הכנה
1. משרים את הדובדבנים בסוכר לפחות לארבע שעות
2. ממלאים את הכיסונים במלית ומבשלים במים עד ציפה
3. מוציאים את הכיסונים מייד ומערבבים בחמאה. מערבבים עד שכל
הכיסוניםעטופים בחמאה.
הגשה כמה כיסונים מעטרים בשמנת חמוצה עם מעט אבקת סוכר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון