הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גר' מרגרינה
3/4 1 כוס מים
2 כפיות מלח
למילוי:
5 בצלים קצוץ דק
1 צרור בצל ירוק
1 כפית פלפל לבן
1 אבקת צילי
1 כף אורגנו
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
400 גר' עגבניות מרוסקות
1 ק"ג בשר טחון
3 ביצים קשות, חתוכות גס
100 גר' טבעות זיתים ירוקים
להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
שלב א': הבצק
1 . שופכים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את
המרגרינהומערבבים.
2 . מוסיפים את המים והמלח בהדרגה ובאיטיות ומעבדים עד לקבלת בצק
לח ורך.
3 . מכסים את הבצק ומניחים בטמפרטורת החדר.
שלב ב': המילוי
1 . מטגנים את הבצלים ומתבלים בפלפל לבן, פלפל חריף, אורגנו,
את הפפריקה המתוקה ומלח.
2 . מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
3 . מבשלים על אש גבוהה במשך כשלוש דקות ומוסיפים את הבשר.
4 . מוסיפים את הביצים הקשות וטבעות הזיתים ומערבבים.
מצננים.
5 . מרדדים את הבצק. בעזרת כלי עגול בעל פתח רחב יוצרים עיגולים
בקוטר של כ- 12 ס"מ ובעובי של כ- 2 מ"מ.
6 . במרכז כל עיגול מניחים ככף וחצי מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים
בעזרת האצבעות.
7 . מסדרים את הכיסונים על תבנית משומנת, מורחים ביצה טרופה ואופים
בתנור בחום בינוני של 180-200 מעלות כעשר דקות.
(ניתן לטגן בשמן עמוק)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון