הוראות הכנה
מרכיבים
30 עלי פילו מומלץ מבית הבורקס של מושון בלוינסקי
300 גרם חמאה מומסת
למלית:
250 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
250 גרם פיסטוק חלבי
חצי כוס סוכר
1 כפית קינמון
4 טיפות מי ורדים
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1/4 כוס דבש
שתיים וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד
שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש
נמוכהעוד 20 דקות או עד לדרגתסמכות גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
4 מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על
גבי זה. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים
על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.
5. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד
שמזהיב.
6 מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים. יוצקים עליהם
את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון