חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה תורכית אורגינלית נוסח "מושון"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה תורכית מהממת כמנת קינוח עם קפה ופרות
בקלאווה תורכית אורגינלית נוסח "מושון"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה תורכית מהממת כמנת קינוח עם קפה ופרות
הוראות הכנה
מרכיבים
30 עלי פילו מומלץ מבית הבורקס של מושון בלוינסקי
300 גרם חמאה מומסת
למלית:
250 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
250 גרם פיסטוק חלבי
חצי כוס סוכר
1 כפית קינמון
4 טיפות מי ורדים
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1/4 כוס דבש
שתיים וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד
שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש
נמוכהעוד 20 דקות או עד לדרגתסמכות גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
4 מרכיבים את הבקלאווה: מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על
גבי זה. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים
על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.
5. מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד
שמזהיב.
6 מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים. יוצקים עליהם
את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון