הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למחבת עגולה נמוכת שוליים בקוטר 30 ס"מ
150 גר' חמאה מומסת
1/2 כף צבע מאכל אדום? ניתן לרכוש בלוינסקי או ברשתות
850 גר' איטריות קדאיף ניתן לרכוש בלוינסקי או ברשתות
450 גר' גבינת עיזים שהושרתה במים למשך הלילה )חשוב
להחליף את המים ולהקפיד שהגבינה תהיה נטולת
מליחות (ישנה גבינה "מלוחה ללא מלח" של מחלבת רג'ב מתמרה)או חמד של טרה או תנובה
לקישוט: פיסטוקים קצוצים
לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 לימון סחוט
כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מורחים במחבת את החמאה המומסת עם צבע המאכל.
מניחים מעל שכבה של כחצי ס"מ עובי איטריות.
מגרדים את גבינת העיזים שהושרתה במים מעל
האיטריות
מחממים את תכולת המחבת על אש נמוכה כחמש דקות, תוך
סיבוב המחבת לפיזור החום.
הופכים את המחבת לכלי שני (קצת יותר גדול בקוטרו
מקוטר המחבת), כך שבסיס הכנאפה יהפוך להיות הצד
הגלוי.
מחזירים לאש לחמש דקות נוספות.
מבשלים את כל החומרים לסירופ ומוסיפים את סירופ הסוכר
בהדרגה מעל הכנאפה.
* מפזרים מעל פיסטוק קצוץ לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון