הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים
קורט מלח
מים קרים
50 גר' חמאה
אופן ההכנה
בקערה גדולה, לערבב את הקמח עם אבקת האפיה והמלח. להוסיף מים קרים ולערבב עד ליצירת עיסה סמיכה. להוסיף את הביצים ולערבב שוב.
מחממים חלק מהחמאה במחבת (מוסיפים בהמשך עוד), מעבירים את העיסה במצקת בכמות שתספיק לכיסוי תחתית המחבת. לטגן משני הצדדים עד להזהבה, עד לסיום הכמות.
מומלץ, כמובן, להגיש עם תוספות. האפשרויות:
1. לטגן בייקון עד להשחמה ולהוסיף מעליו את עיסת הפנקייק.
2. לקצוץ ג'ינג'ר ממותק (ניתן למצוא בחנויות למוצרי המזרח הרחוק), לטגן קלות ולהוסיף את העיסה מלמעלה.
3. לקלף תפוחי עץ "סמיט" ולחתוך לפרוסות דקיקות. להכניס מצקת של העיסה למחבת, לתת לעיסה להתגבש מעט (20 שניות) ולהוסיף את פרוסות התפוחים מעל, יחד עם מעט סוכר. להפוך ולטגן גם את התפוחים.
וכמובן שתוספת של סירופ מייפל או סירופ שוקולד יהיו מבורכות עם ההגשה... 🙂
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון