חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלסילות פילו עם גבינת ריקוטה ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה בסגנון טורקי המתאים כמנה עיקרית לצמחוניים
סלסילות פילו עם גבינת ריקוטה ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה בסגנון טורקי המתאים כמנה עיקרית לצמחוניים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת עלי פילו (12 עלים)
1/2 ק"ג תרד - עדיף תרד טורקי (ניתן להשיג בשווקים)
200 גר' גבינת ריקוטה
250 גר' חמאה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת המלית:
שוטפים את התרד במים קרים ומייבשים (אפשר במייבש חסה). חותכים לרצועות ומטגנים במחבת ב-50 גר' חמאה במשך 3 דקות. מפוררים למחבת את גבינת הריקוטה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים קורט אגוז מוסקט מגורר.
הכנת הבצק:
ממיסים 200 גר' חמאה. משטחים עלה פילו, מורחים על כולו חמאה. מניחים עליו עלה נוסף, מורחים שוב חמאה, ועלה שלישי - וגם עליו למרוח חמאה.
לערום במרכז העלה תלולית של מלית התרד והריקוטה. מקפלים את בצק הפילו סביב המלית כסלסלה, כאשר את החלק העליון מהדקים ביחד לסגירתה.
מכינים כך 3 מנות נוספות (סה"כ 2 "סלסלות פילו" למנת הגשה). מניחים על מגש אפיה עם נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) ואופים עד שעלי הפילו מזהיבים קלות - כ-20 דקות.
מגישים מיד - מומלץ להגיש עם סלט ירוק רענן ואגוזי מלך.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון