הוראות הכנה
מרכיבים
אפשר להשתמש בירקות מבושלים כמו:
אפונה, כרובית, כרוב ניצנים, שעועית ירוקה וצהובה, אספרגוס
50 גרם חמאה עם מעט שמן/מרגרינה
6 כפות פירורי לחם (אם חסרים פירורי לחם, התערובת יוצאת רכה ודביקה מדי, מוסיפים עוד קצת. אם היא יבשה מדי מוסיפים עוד קצת. אם יבש מדי מוסיפים חמאה)
מלח
פלפל שחור
מעט פטרוזיליה קצוצה
אגוזי לוז קלויים וקצוצים (לא חייבים)
אופן ההכנה
1. מבשלים את הירק במי-מלח עד לריכוך, ושומרים שלא יתרכך יותר מדי. מסננים היטב, חשוב שהוא יהיה יבש.
2. ממיסים במחבת חמאה עם מעט שמן כדי שהחמאה לא תישרף, או מרגרינה, מוסיפים את פירורי הלחם, מטגנים ומשחימים.
3. מתבלים במלח ופלפל שחור, בוזקים את הפטרוזיליה ואת האגוזים.
4. מסדרים את הירק על פירורי-הלחם ומערבבים קלות.
5. אם רוצים לחמם, מחממים בתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון