הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
4 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גרם שומשום
1/2 כוס סוכר לקרמל
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח
ומערבבים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית
(אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים
עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
3. לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש.
(אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש)
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח,
כשעה-שעה וחצי. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא
ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
5.מחלקים את הבצק ל 10 -12 כדורים מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים
כ-40 דקות נוספות.
6.מכינים בסיר קרמל מ1/2 כוס סוכר ומוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה
7.על צלחת שטוחה מפזרים שומשום בשכבה אחידה. או זעתר או מלח גס
8. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק לגליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים
אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ. כלומר 4 י"ח מכל גליל
9. מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים ומניחים אותו על כף מחוררת
מכניסים עם הכף לסיר הקרמל למשך כדקה לערך עד שצפים מוציאים בעדינות עם הכף
מניחים לו להתקרר כדקה וטובלים מיד בשומשום, משני הצדדים.
10. ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
11. מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה,
ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד 250°.
12. אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור
ומקררים על רשת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון