הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1 ק"ג כבד עוף טרי מוכשר (מטעמי כשרות)
21 ק"ג בצל לבן מקולף וחתוך על חצי ופרוסות לא עבות במיוחד
גלטין שני חבילות
5. ביצים קשות (לא מחייב)
מלחאבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוסלבן
1 כף ליקר תפוזים
שמן רגיל מרגרינה בטעם חמאה(מחמאה)
פיסטוק חלאבי קלוי וטחון גס צנובר קלוי
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.ממיסים את השומן בסיר
2.מטגנים את הבצל עד להזהבה
3.מוסיפים את הכבד ומטנים יחד כ5 ד"ק
4.מטבלים (אם רוצים בשלב זה מוסיפים את הביצים )
5. טועמים ומתקנים לפי הטעם ומקררים!
6. לאחר שכל המסה התקררה טוחנים בעזרת מטחנת בשר לעיסה חלקה
ללא גושים !!!
7. מניחים בתבנית של אינגליש קייק שצופתה עד מעבר לדפנותיה בניילון נצמד
מפזרים פיסטוק חלאבי או צנובר קלוי
8.ממיסים גלטין במים רותחים וממיסים הייטב מבלי שיבצרו גושים (ניתן לעשות
זאת בעזרת מטרפה)
9.לתוך הכבד להוסיף את גלטין לערבב הייטב וליצוק לתוך התבנית עד לשפת התבנית
10.לעטוף בניילון ניצמד ולשים בקירור לפחות יום קודם
11.להסיר את הניילון וליפרוס בעובי של כ1 ס"מ
12.ניתן להגיש בצלחת או על פלטה מקושטת עם עלי בייבי או אגס ביין
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון