הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר' בשר טלה טחון (אפשר חצי טלה וחצי בקר או אפילו רק בקר - אבל חשוב להשתמש בבשר שאינו רזה מדי)
500 גר' פסטה פנה (או כל פסטה חלולה אחרת)
שמן זית
1 ק"ג עגבניות
1 כוס יין אדום
2 פלפלים אדומים גדולים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
מיכל קטן של רסק עגבניות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
2 שיני שום מעוכות
1 כף דבש
2 עלי דפנה מיובשים
100 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת הבשר: מערבבים את הבשר הטחון (טחינה אחת מספיקה, לא צריך שתיים) בשמנת המתוקה ומשרים במקרר למשך מספר שעות.
הכנת הפלפלים: מחממים את הגריל בתנור וקולים את הפלפלים עד להשחמה קלה. מסובבים בשעת הצורך. לאחר מכן מכניסים לשקית "קוקי", ולאחר 5 דקות פותחים, מקלפים את הקליפה, מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
הכנת העגבניות: משרים לדקה במים רותחים, מסירים את הקליפה, קוצצים או טוחנים במעבד מזון לקבלת מרקם גס.
מחממים מס' כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שישקיף. אח"כ מוסיפים את השום (גם הפרוס וגם הכתוש) ולאחר כדקה את קוביות הגזר. מטגנים לריכוך הירקות שתי דקות נוספות ומוסיפים את הבשר והשמנת - בוחשים ומפוררים עד שהבשר ישנה את צבעו. מוסיפים את היין האדום ומבשלים כשתי דקות לצמצום הנוזלים. מוסיפים את רצועות הפלפל הקלוי ואת רסק העגבניות וממתינים שתי דקות נוספות. מוסיפים את כל הכוסברה, מעט מהפטרוזיליה, עלי הדפנה, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את העגבניות שריסקנו, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומכסים.
מבשלים במשך שעה וחצי (מערבבים מדי פעם), כאשר 20 הדקות האחרונות ללא מכסה, כדי לאפשר אידוי נוזלים.
לקראת הסיום מבשלים פסטה במים (לדרגת "אל דנטה").
בסיום מוסיפים את שארית הפטרוזיליה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים. אם חסרים מעט נוזלים ניתן להוסיף ממי הבישול של הפסטה. מתקנים תיבול (מלח, פלפל) ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון