חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרגיות ברימון לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל קלאסי לראש השנה שמתאים גם לכל העונות.
פרגיות ברימון לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל קלאסי לראש השנה שמתאים גם לכל העונות.
הוראות הכנה
מרכיבים
12 יח' פרגית (שוקיים מפורקות ומנוקות)
1 רימון בשל, מפורק לגרגירים
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
6 עגבניות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חומרים למרינדה:
8 כפות רכז רימונים
8 כפות סויה
1 לימון טרי סחוט (או 4 כפות מיץ לימון משומר, אם אין ברירה)
6 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי המרינדה (רכז רימונים, סויה, מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה). מנקים את הפרגיות ומשרים במקרר למספר שעות (3-4 שעות לפחות).
חולטים את העגבניות במים רותחים, מסירים את הקליפה וקוצצים דק.
מחממים את שמן הזית במחבת כבדה ורחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ והדבש ומקרמלים עד שהבצל יזהיב קלות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מבשלים מס' דקות עד להסמכה, מוסיפים את הפרגיות ונוזלי המרינדה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהפרגית מוכנה. דקה לפני הסיום מוסיפים חופן גדוש מגרגירי הרימון לתערובת.
מומלץ להגיש עם תוספת פחמימתית כלשהי שתספוג גם מהרוטב (קוסקוס / בורגול / פירה תפו"א / אורז לבן) ולקשט בשארית גרגירי הרימון שנותרו ובפטרוזיליה טריה קצוצה.
בתיאבון ושנה טובה!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון