הוראות הכנה
מרכיבים
12 יח' פרגית (שוקיים מפורקות ומנוקות)
1 רימון בשל, מפורק לגרגירים
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
6 עגבניות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חומרים למרינדה:
8 כפות רכז רימונים
8 כפות סויה
1 לימון טרי סחוט (או 4 כפות מיץ לימון משומר, אם אין ברירה)
6 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי המרינדה (רכז רימונים, סויה, מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה). מנקים את הפרגיות ומשרים במקרר למספר שעות (3-4 שעות לפחות).
חולטים את העגבניות במים רותחים, מסירים את הקליפה וקוצצים דק.
מחממים את שמן הזית במחבת כבדה ורחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ והדבש ומקרמלים עד שהבצל יזהיב קלות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מבשלים מס' דקות עד להסמכה, מוסיפים את הפרגיות ונוזלי המרינדה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהפרגית מוכנה. דקה לפני הסיום מוסיפים חופן גדוש מגרגירי הרימון לתערובת.
מומלץ להגיש עם תוספת פחמימתית כלשהי שתספוג גם מהרוטב (קוסקוס / בורגול / פירה תפו"א / אורז לבן) ולקשט בשארית גרגירי הרימון שנותרו ובפטרוזיליה טריה קצוצה.
בתיאבון ושנה טובה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון