הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג נקי מנוצות
1 כוס אורז מבושל
50 גרם צימוקים שהושרו ביין אדום למשך שעה, מסוננים מהיין
50 גרם שבבי שקדים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כף שמן
אופן ההכנה
מערבבים את האורז עם הצימוקים והשקדים. מכניסים את תערובת האורז לחלל בטן העוף. מערבבים בכלי קטן את המלח, הפפריקה, הכורכום והשמן היטב. מורחים את תערובת התבלינים על העוף תוך כדי עיסוי ומקפידים שהעוף יכוסה בתערובת מכל הכיוונים.
מכניסים לתנור (על גבי רשת) שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות עד 35 דקות כאשר מתחת מונחת תבנית עם מים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון