הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר כבד אווז
10 תאנים טריות או דבלים (תאנה מיובשת)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כוס קוניאק/ברנדי
אופן ההכנה
1. מנקים את הכבד מגידים ע"י פתיחתו באמצע בעודו חצי קפוא
2. פורסים את כבד לפרוסות ברוחב 1 ס"מ
3. מניחים את הכבד בקערה עם חצי הכוס קוניאק והתאנים (טריים חתוכים ל 1/8 )
דבלים קצוצות דק ל 5- 6 שעות (ניתן להוסיף מעט וניל) במקרר
4. במחבת כבדה או סיר מניחים 50 ג"ר מרגרינה / או 100 ג"ר חמאה ומטגנים את
הבצל עד להזהבה קלה מוסיפים את התאנים או הדבלים מטגנים תוך עירבוב
2 דקות לערך ומוסיפים 1/4 כוס מהמישרה (ברנדי) ומבשלים עד צמצום נוזלים
על אש קטנה (מעין ריבת בצל ותאנים)
5. במחבת טפלון עם חצי כפית מרגרינה או חמאה מומסת מניחים את הכבד מטגנים
על אש בינונית עד להשחמה קלה משני צידיו מורידים את הכבד לצלחת בצד
(כבד אווז הוא שוני וכמעט אין צורך לבשלו כלומר יש לתת לו צבע וחימום
בלבד)
הרכבת המנה על מבחת הטפלון עליה צלינו את כבד האווז נשפוך כמות נדיבה של ריבת בצל ותאנים עם כף או 2 מהמישרה ברגע שהכל מבעבע מניחים את כבד האווז
לחמום לכחצי דקה מכל צד מוסיפים עוד כף ברנדי משלהבים (מדליקים) את הרוטב
ומגישים על צלחת מעוטרת בעלי מנגולד או חסה מעט ריבה כבד אווז מעוטר ברוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון