מטיול שעשיתי בגרמניה. התארחתי אצל משפחה חביבה אשר הגישו לי את המתאבנים החמודים והטעימים הללו. brכשחזרתי הכנתי את זה למסיבה ביתית והתגובות היו נלהבות. brחובה לכל מארח מארחת. יש לשים לגבי כמויות המצרכים הרשומות כאן .(מיועדל4 אנשים). אם אתם מארחים יותר אנשים brאז תשנו את הכמויות במתמטיקה פשוטה.
|
|
מטיול שעשיתי בגרמניה. התארחתי אצל משפחה חביבה אשר הגישו לי את המתאבנים החמודים והטעימים הללו. brכשחזרתי הכנתי את זה למסיבה ביתית והתגובות היו נלהבות. brחובה לכל מארח מארחת. יש לשים לגבי כמויות המצרכים הרשומות כאן .(מיועדל4 אנשים). אם אתם מארחים יותר אנשים brאז תשנו את הכמויות במתמטיקה פשוטה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
שוב אני מזכיר הכמויות הרשומות כאן הן לאירוח של 4 אנשים.
-------------------------------------------------------
2 באגטים פרוסים לפרוסות עגולות של 2-3 ס"מ כל אחת.
( כל כמות של חצי באגט פרוס מיועדת לסוג מסויים של מתאבן).המנה מורכבת מסטים שונים של טעמים.
4 כפות ממרח חרדל.
4 כפות שמן זית
4 כפות חמאה
100 גרם גבינת אמנטל מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת פטה מגוררת
8 פרוסות גבינת עיזים פרומעז (הגבינה בגליל)
פלפל שחור גרוס לתיבול
אורגנו יבש לתיבול
עגבניות מיובשות לתיבול או עגבניות שרי חצויוית (בערך 8 עגבניות שרי חצויות).
בצל ירוק קצוץ לתיבול.
אופן ההכנה
מכינים 2 מגשי אפיה מרופדים בנייר אפיה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
סט ראשון-מתאבני באגט חרדל ופרמזן
----------------------------------
לוקחים חצי באקט פרוס לפרוסות עגולות.
על כל פרוסה מורחים ממרח חרדל
מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
שמים מעל חצי עגבנית שרי או פרוסת עגבניה רגילה או חתיכת עגבניה מיובשת.
מסדרים זה לצד זה בתבנית ומחכים לסדר לצידם את החברים מהסט השני.
סט שני-מתאבני אמנטל ובצל ירוק.
-------------------------------
לוקחים חצי באגט פרוס לפרוסות עגולות
על כל פרוסה מורחים חמאה רכה.
מפזרים מעל גבינת אמנטל מגוררת
שמים מעל טבעות בצל ירוק
מסדרים זה לצד זה במגש האפיה שכבר מחכה לנו עם המתאבנים מהסט הראשון ומכניסים לתנור האפיה לאפיה בחום של 250 מעלות כ -5 עד 7 דקות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
בנתיים כשהמגש הראשון נאפה עוברים לסטים שירכיבו את המגש השני.
סט שלישי-מתאבני גבינת עיזים שמן זית ועגבניות מיובשות.
-----------------------------------------------------
לוקחים חצי באגט פרוס לפרוסות עגולות
מזליפים על כל פרוסה מעט שמן זית
שמים פרוסה של גבינת עיזים פרומעז.
מזליפים מעל שוב מעט שמן זית ומניחים עגבניה מיובשת או חצי עגבנית שרי
מסדרים זה לצד זה על תבנית ומחכים לסט הרביעי שיונח לצידם.
סט רביעי-מתאבני גבינת פטה עם שמן זית ואורגנו
--------------------------------------------
לוקחים חצי באגט פרוס לפרוסות עגולות
מזליפים על כל פרוסה מעט שמן זית.
שמים מעל גבינת פטה על כל פרוסהץ
מזליפים מעל שמן זית שוב
ומעל הכל אורגנו יבש לתיבול.
מסדרים בתבנית אפיה לצד המתאבנים שמחכים מהסט השלישי.
אופים בתנור עד שהגבינה מבעבעת בערך 5-7 דקות בחום של 250 מעלות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון