את פלפל השושקה המתקתק אפשר להחליף בפטריית פורטבלו (ללא הרגל), או בחצאי זוקיני לאחר שרוקנו מעט מתוכנם, גם חצילים קטנים יתאימו ועוד, פשוט תבדקו מהם הירקות השולטים בעונה על המדפים ואת איכותם. brאת המילוי ניתן להחליף גם כן: פסטו אפשר להמיר בממרח עגבניות מיובשות או בטפנד זיתים, את הגבינות ניתן להמיר בגבינות מסוג אחר כמו סנט- מור או גבינות כחולות וכו'. brאני דוגל במתן דרור ליצירתיות השוכנת בכל אחד ואחד מאיתנו, כך שגם המנה יכולה לקבל פנים שונות בכל פעם ואופן הגשת המנה חשובה לא פחות. ניתן לקשט מנה אישית בשמן ירוק או בצבעים אחרים, או בקולי סלק . br
|
|
את פלפל השושקה המתקתק אפשר להחליף בפטריית פורטבלו (ללא הרגל), או בחצאי זוקיני לאחר שרוקנו מעט מתוכנם, גם חצילים קטנים יתאימו ועוד, פשוט תבדקו מהם הירקות השולטים בעונה על המדפים ואת איכותם. brאת המילוי ניתן להחליף גם כן: פסטו אפשר להמיר בממרח עגבניות מיובשות או בטפנד זיתים, את הגבינות ניתן להמיר בגבינות מסוג אחר כמו סנט- מור או גבינות כחולות וכו'. brאני דוגל במתן דרור ליצירתיות השוכנת בכל אחד ואחד מאיתנו, כך שגם המנה יכולה לקבל פנים שונות בכל פעם ואופן הגשת המנה חשובה לא פחות. ניתן לקשט מנה אישית בשמן ירוק או בצבעים אחרים, או בקולי סלק . br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים-
6 יחידות פלפל שושקה אדומים (מאורכים)
מעט שמן זית לצלייה
חופן צנוברים קלויים
חצי כוס רוטב פסטו מוכן (בייתי ולא קנוי)
עגבניות שרי חצויות
250 גר' גבינת פטה עיזים מפוררת
ענפי טימין
פירורי לחם מתובלים
אופן ההכנה
אופן ההכנה-
חוצים את הפלפלים לאורכם ומשאירים לכל חצי את העוקץ למטרה דקורטיבית, מנקים מהזרעים ומהקרום הלבן.
צולים את הפלפלים במחבת גדולה עם שמן זית משני הצדדים ל 2-3 דקות מבלי לאבד את הצורה הקעורה שלהם.
מסדרים על מגש מתכת מרופד בנייר אפייה.
מורחים בחלק הפנימי של הפלפלים רוטב פסטו, מפזרים מעט חצאי עגבניות שרי, צנוברים, גבינת פטה ומעל הכל מפזרים פירורי לחם מתובלים (למעטה פריך).
מעטרים בענף טימין אחד לכל חצי פלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למספר דקות עד שהגבינה נמסה מעט ושולי הפלפל נחרכים.
להגיש חם או בטמפרטורת החדר בתוספת לחם טרי ועוד פסטו טרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון