הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים
2 חבילות חמאה של 100 גר' (רכה)
200 גר' שוקולד מריר איכותי
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח לבן רגיל
250 גר' אגוזי לוז (בונדו האגוזים העגולים מקולפים) טחונים דק
150 גר' אבקת סוכר
קונייאק
אופן ההכנה
להפריד את הביצים
להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר
בנפרד, לערבב את החמאה עם החלמונים
לגרד שוקולד ולהוסיף לתערובת
את התערובת שמתקבלת להוסיף לקצף מחלבוני הביצים
לערבב באיטיות ולהוסיף בהדרגה את הקמח.
מניחים נייר פרגמנט בתבנית הגדולה של התנור
לשפוך את התערובת לתבנית
מחממים תנור ל 180 מעלות
אופים את העוגע בערך רבע שעה עד שמשחים מעט למעלה.
בעוד העוגה חמה הופכים אותה על השולחן / שיש ומוציאים מייד את נייר הפרגמנט
בזמן שהעוגה נאפית מכינים תערובת של אבקת סוכר
ומוסיפים לה חצי כוס קוניאק (בערך) עד אשר יוצא מרקם סמיך של התערובת.
שופכים מייד את תערובת הקונייאק על העוגה החמה, מחדירים הייטב לתוך העוגה
ומפזרים למעלה את האגוזים הטחונים (לא את כל הכמות)
לאחר כל זה, מתחילים ליצור סהרונים בעזרת כוס קטנה. יוצרים צורה באמצעות חצי העיגול של הכוס לצורת סהרון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון