הוראות הכנה
מרכיבים
30 שרימפסים גדולים.
3 גבעולי טימין
מיץ מלימון אחד
2 עגבניות קצוצות (ללא הגרעינין והמיץ)
חופן גדוש של פטרוזיליה קצוצה
2 פלפלים אדומים
1 כפית דבש
1/2 כוס יין לבן (עדיף יבש, כגון סוביניון בלאן)
8 שיני שום שלמות
שמן זית
1/2 שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
עלים משני גבעולי טימין
50 גר' חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מנקים את השרימפס: מסירים את השריון עד לזנב (להזהר לא להסיר את הזנב!), מבצעים חתך רדוד בגב ושולפים חוט שחור דק ומלא חול ולכלוך. שוטפים במים קרים ומסננים.
2. קולים את 2 הפלפלים האדומים בגריל עד שישחימו, מכניסים לשקית "קוקי" לשתי דקות, מוציאים, מקלפים ומנקים. מניחים במעבד מזון עם כפית הדבש ומעט מלח וטוחנים למחית חלקה.
3. במחבת כבדה מחממים מס' כפות שמן זית ומטגנים 8 שיני שום להשחמה קלה (אבל שלא יישרפו) במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומטגנים שתי דקות נוספות.
4. מוסיפים את החמאה, ולאחר שנמסה מוסיפים את השרימפס. הופכים לאחר דקה, ולאחר דקה נוספת מעבירים לכלי שומר חום (עדיף לחמם קלות גם אותו מראש).
5. מיד לאחר הוצאת השרימפס מוסיפים למחבת יין לבן, מיץ לימון, עלי טימין, מלח ופלפל. על אש גבוהה מצמצמים את הנוזלים (עד לחצי עד שליש מהכמות), מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומחית הפלפלים שהכנו קודם ומטגנים דקה נוספת.
6. מחזירים את השרימפס למחבת, על אש בינונית, לחצי דקה, ומפזרים את העגבניות הקצוצות מעל. ניתן להוסיף גם 10 עגבניות שרי חצויות בשלב זה (לא חובה).
7. מתקנים תיבול ולאחר חצי דקה נוספת מסירים מהאש ומגישים בכלי חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון