רול של פילה דניס עם מילוי של ג'וליין גזר וכרישה, תוספת של מאפה זוקיני וגבינת צאן על קלתית עלי תפו"א (מוגש על סלט עלי סלק ננסי עם פיסטוק מסוכר בויניגרט יפני). br brמנה מורכבת ומתוחכמת בטעמים שהיא מביאה, בפרזנטציה שלה, במרקמים השונים ובניגודים המשתלבים בהרמוניה. brבצידה האחד, רול של פילה דניס צרוב ועסיסי וממולא ברצועות דקיקות של ירקות עדינים שאודו בשמן זית, brבמרכז הצלחת יש סלט רענן עם דגש על הרעננות והטריות בויניגרט יפני (את חומרי הגלם ניתן למצוא בחנויות המתמחות למוצרי המזרח הרחוק). brובצידה האחר יש מאפה פשוט אך עם טוויסט מעניין. br
|
|
רול של פילה דניס עם מילוי של ג'וליין גזר וכרישה, תוספת של מאפה זוקיני וגבינת צאן על קלתית עלי תפו"א (מוגש על סלט עלי סלק ננסי עם פיסטוק מסוכר בויניגרט יפני). br brמנה מורכבת ומתוחכמת בטעמים שהיא מביאה, בפרזנטציה שלה, במרקמים השונים ובניגודים המשתלבים בהרמוניה. brבצידה האחד, רול של פילה דניס צרוב ועסיסי וממולא ברצועות דקיקות של ירקות עדינים שאודו בשמן זית, brבמרכז הצלחת יש סלט רענן עם דגש על הרעננות והטריות בויניגרט יפני (את חומרי הגלם ניתן למצוא בחנויות המתמחות למוצרי המזרח הרחוק). brובצידה האחר יש מאפה פשוט אך עם טוויסט מעניין. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לרול דניס-
2 פילטים של דניס נקיים מעור, 2 גזרים וכרישה חתוכים לג'וליין (רצועות דקיקות), טפנד זיתים שחורים, טימין טרי, מלח ים טרי, פלפל שחור טרי, גרגירי פלפל אדום טרי, שמן זית.
מצרכים למאפה זוקיני על קלתית עלי תפו"א-
2 תפו"א קלופים ופרוסים במנדולינה לפרוסות אורך, שמנת לבישול, גבינת סנט מור (של ברקנית), 2 ביצים, כף קמח, בזיליקום, קישואי זוקיני, שום טרי, קליפת לימון כבוש קצוצה, מלח ופלפל גרוס טרי,אגוז מוסקט טרי, שמן זית.
מצרכים לתחמיץ היפני-
2 כפיות שמן שומשום, 2 כפיות סאקה (יין אורז), 2 כפיות רוטב הויסין, 1 כפית חומץ אורז, 1 כפית מירין, 1 כפית רוטב סויה קיקומן, ¼ כפית צ'ילי יבש גרוס ומעושן, מעט פלפל שחור גרוס טרי, ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר.
להגשה , מעט עלי סלק ננסיים, כף פיסטוק מסוכר, זרעי פלפל אדום.
אופן ההכנה
אופן ההכנה-
לרול דניס- יש להזליף מעט שמן זית על הפילטים, לתבל במלח ובגרגירי פלפל אדום כתושים. בינתיים מאדים במעט שמן זית במחבת את הגזר והכרישה ומתבלים במלח ופלפל. על גבי הפילה מניחים כפית של טפנד ומעט מהתערובת של הגזר והכרישה ומגלגלים לרול. מזליפים עוד מעט שמן זית וצורבים במחבת פסים או על גריל (רק צריבה חיצונית וליצירת ה"פסים", ניתן להשאיר מעט נא בפנים). למאפה- יש לשטוף היטב מעודף העמילן את עלי התפו"א, לייבש אותם ולהזליף שמן זית,לפזר מעט עלי טימין טרי, להמליח ולפלפל. יש לסדר בצורה חופפת את העלים כמו רעפים בתוך קוקוט או כלי אישי לסופלה מעט משומן ולדאוג שאין חריצים בין לבין.
בנפרד מטגנים קוביות זוקיני מוסיפים כשמשחים מעט שום קצוץ, בזיליקום קצוץ, את קליפת הלימון הכבוש, מתבלים במלח ופלפל- מצננים.
מכנים בלילה מהשמנת, מעט גבינת סנט- מור מפוררת, קמח וביצים. על גבי הקלתית של עלי תפו"א מניחים מעט מתערובת הזוקיני, יוצקים מעט מהבלילה ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, (כ- 30 דקות) מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
לתחמיץ היפני, מערבבים את כל החומרים היטב עם מטרפה ידנית.
להרכבת המנה- על צלחת גדולה ונאה מניחים מעט עלי סלק ננסיים,מוסיפים פיסטוק מסוכר, מעל מניחים את הרול (אחד או שניים), בסמוך מוסיפים את המאפה, מטפטפים מהתחמיץ על העלים ומעט גם על הדג עצמו.
ניתן לקשט בעשב לימון וענפי טימין, מפזרים מעט גרגירי פלפלת אדומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון