ראגו?, או בשמו הפופולארי יותר- בולונז, הוא בעצם תבשיל קדירה עשיר של בשר קצוץ או טחון יחד עם ירקות שורש ארומאטיים, תבלינים, brעגבניות עסיסיות ולעיתים מוסיפים גם יין אדום. brכל ילד מכיר את הבולונז , כאשר הוא מגיע כרוטב מעל פסטה (בדרך כלל ספגטי), אך למעשה תבשיל זה יכול להוות ארוחה בפני עצמה כמנה בשרית, brרק תקפידו לא לקבל תוצאה דלילה מדי, אלא תבשיל סמיך. brאם אתם ממש מתעקשים לחבר אותו לפחמימה כלשהי, אני "מרשה" לכם ללכת על הקלאסיקה ולבשל פסטה כלשהי, או לצאת מהבנאליות ולהכין קוסקוס (גם אינסטנט זה טוב), שהוא מומלץ ביותר, כיוון שהוא יודע לספוג לתוכו רוטב וטעמים בצורה נהדרת. br
|
|
ראגו?, או בשמו הפופולארי יותר- בולונז, הוא בעצם תבשיל קדירה עשיר של בשר קצוץ או טחון יחד עם ירקות שורש ארומאטיים, תבלינים, brעגבניות עסיסיות ולעיתים מוסיפים גם יין אדום. brכל ילד מכיר את הבולונז , כאשר הוא מגיע כרוטב מעל פסטה (בדרך כלל ספגטי), אך למעשה תבשיל זה יכול להוות ארוחה בפני עצמה כמנה בשרית, brרק תקפידו לא לקבל תוצאה דלילה מדי, אלא תבשיל סמיך. brאם אתם ממש מתעקשים לחבר אותו לפחמימה כלשהי, אני "מרשה" לכם ללכת על הקלאסיקה ולבשל פסטה כלשהי, או לצאת מהבנאליות ולהכין קוסקוס (גם אינסטנט זה טוב), שהוא מומלץ ביותר, כיוון שהוא יודע לספוג לתוכו רוטב וטעמים בצורה נהדרת. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
לראגו בקר-
400 גר' בשר בקר טחון עם שומן
1 בצל לבן יבש קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
5 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, טימין)
שמן זית
1 כוס יין אדום משובח
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לגרמולטה (תערובת תיבול איטלקית)-
2 כפיות גרידת תפוז
1 שן שום קצוצה דק
5 עלי בזיליקום קצוצים
½ כפית צ'ילי טרי קצוץ
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לראגו- יש לטגן בסיר גדול עם שמן זית- בצל, גזר, סלרי, פלפל אדום כ- 7 דקות, בינתיים במחבת נפרדת מטגנים את הבשר הטחון עד לסגירה.
מוסיפים אל הירקות שבסיר בשר,שום קצוץ, עשבי תיבול, מתבלים במלח, בפלפל שחור ובג'ינג'ר טרי קצוץ.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות והיין האדום ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
ממשיכים לבשל על להבה בעוצמה נמוכה למשך 40 דקות לפחות (כמה שיותר זמן הרי זה משובח) עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והתבשיל מקבל סמיכות עשירה, טועמים ומתקנים תיבול.
*יש לדאוג במהלך הבישול לערבב ולבדוק שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף מעט נוזל של מרק עוף (או ציר) או יין אדום נוסף.
לגרמולטה- מערבבים היטב את המרכיבים ומשאירים בצד עד לשלב ההגשה.
להגשה- מסדרים ערימה של ראגו ליד הטבולה ומפזרים עליו מעט גרמולטה, פורסים 2 פרוסות אלכסוניות של פלפל צ'ילי ומקשטים את המנה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון