הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג פרידה במשקל כ-1 ק"ג, נקי
שמן זית
שיני שום,קלופות
פלפל אדום חריף
למטבוחה:
10 עגבניות, מגוררות על פומפייה
2 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים וקלופים
2 שיני שום, כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן
מלח
אופן ההכנה
המטבוחה: מבשלים את העגבניות במחבת עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפלפלים, השום, הפפריקה, שמן ומלח, מערבבים ומבשלים 15-20 דקות, עד שהמטבוחה מגיעה למרקם של ריבה.
הדג: מביאים סיר מים לרתיחה. שמים את הדג בסיר, מכסים ומבשלים 10 דקות. מעבירים לצלחת. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מניחים את הדג במחבת, מוסיפים שיני שום ופלפל חריף ומטגנים משני הצדדים עד שהדג מזהיב. מעבירים לצלחת ומפרידים את בשר הדג מהעצמות.
ההגשה: מחלקים את המטבוחה לצלחות הגשה, מניחים עליה את בשר הדג ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון