הוראות הכנה
מרכיבים
שמן לטיגון
2 בצלים גדול קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
10 שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
25 גר' ) 1/4 כוס( צימוקים בהירים
8 משמשים מיובשים
1/2 ליטר מים רותחים
מלח לפי הטעם
זעפרן לפי הטעם
1 כפות דבש
אגוז מוסקט טחון לפי הטעם
50 גר' ) 1/2 כוס( שקדים שלמים ומטוגנים
1 ק"ג כבד אווז/ כבד עוף
לקישוט:
עלי מנטה/נענע
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השזיפים המיובשים, הצימוקים והמשמשים המיובשים, מאדים
קלות,ומוסיפים את המים הרותחים.
מוסיפים את המלח, הזעפרן, אגוז המוסקט והדבש ומערבבים, מכסים
ומבשליםכשעה. מתקנים תיבול ומוסיפים את השקדים המטוגנים.
חותרים את הכבד למנות. מחממים מחבת טפלון ומטגנים את כבד
האווז/עוףמשני הצדדים עד לרמת המוכנות הרצויה.
מסדרים את תבשיל הפרות היבשים במרכז צלחת ומניחים מעל כשתי פרוסות
כבדאווז/או 4-6 כבדי עוף מוכן. מעטרים בעלי
מנטול/ נענע
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון