חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות brזהו מתכון טורקי, בנוסח שונה במקצת לעלי גפן ממולאים. בדרך כלל brממלאים באורז, וכאן המילוי הוא בבורגול. אפשר למלא באורז בדיוק brבאותואופן, אבל אז יש לבשל יותר זמן, ורצוי להתפיח את האורז זמן brארוךיותר – לא לבשל אותו קודם. אם קטפתם עלי גפן בתחילת brהעונה והקפאתם – יופי. חולטים מעט, ממש בזריזות, ומשתמשים. brאםיש לכם משומרים, שיטפו אותם )או השרו בקערה( והשתמשו ללא brחליטה. br
עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות brזהו מתכון טורקי, בנוסח שונה במקצת לעלי גפן ממולאים. בדרך כלל brממלאים באורז, וכאן המילוי הוא בבורגול. אפשר למלא באורז בדיוק brבאותואופן, אבל אז יש לבשל יותר זמן, ורצוי להתפיח את האורז זמן brארוךיותר – לא לבשל אותו קודם. אם קטפתם עלי גפן בתחילת brהעונה והקפאתם – יופי. חולטים מעט, ממש בזריזות, ומשתמשים. brאםיש לכם משומרים, שיטפו אותם )או השרו בקערה( והשתמשו ללא brחליטה. br
הוראות הכנה
מרכיבים
עלי גפן משומרים )אם ישארו לכם – שימרו בנוזלים שלהם,
במקרר(
1 1/2 כוסות בורגול
1 כפית בהרט או תערובת שווה של פלפל אנגלי וקינמון טחונים, עם מעט
סומק ומוסקט.
לרוטב הבישול:
1 כף קמח
1 ביצה
1 כפית סוכר
1 ליטר יוגורט
)חצי מתערובת הבהרט(
לרוטב עגבניות:
3 בצלים
2 עגבניות
שמן לטיגון
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מניחים את הבורגול בהרבה מים במשך כחצי שעה, להתפחה. אפשר שהמים
יהיו חמים במקצת. בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט: בסיר, מערבבים
את מרכיבי הרוטב עם כוס מים. מבשלים על אש בינונית במשך כ- 20
דקות.אם הרוטב מתעבה מדי, אפשר להוסיף מים. שומרים במקום חמים.
מסננים את הבורגול וסוחטים אותו. מוסיפים לו חצי כפית מתערובת
הבהרט ומערבבים היטב. מניחים מעט בורגול על כל אחד מעלי הגפן,
מגלגלים ומקפלים ליצירת מעין סיגר. (להקפיד שהנימים של העלה יצאו לכיוון
הפנימי כלומר בעת המילוי לכיוונכם.
מניחים את הסיגרים בסיר, צמודים ככל האפשר, ובלא יותר מאשר שלוש
קומות.מניחים צלחת או משקולת מכסים במים ומבשלים על אש לא גבוהה עד שהעלים מתרככים, בסיר מכוסה חלקית.
יוצקים את רוטב הבישול לסיר של עלי הגפן ומבשלים עוד 10 דקות
לערך.בינתיים, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שמזהיב.
מכינים את רוטב העגבניות: מרסקים את העגבניות, מוסיפים את
העגבניותלבצל, ומטגנים יחד, בתוספת מלח ופלפל, דקה או שתיים.
מגישים את עלי הגפן ברוטב, ויוצקים מעליהם כף של רוטב עגבניות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון