הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים:
350 גר' זיתים ירוקים מגולענים קצוצים לטבעות
1 כף פפריקה מתוקה איכותית
6 כפות שמן רגיל
400 גר' רסק גס מעגבניות משומרות (כולל הנוזלים).
5 שיני שום גדולות פרוסות.
5 שיני שום מרוסקות.
1 כפית כמון טרי
1.5 כפות סוכר רגיל
1 כף מיץ לימון
2 כפיות אריסה
אם אין אפשר פפריקה חריפה , או צ'ילי יבש
כוסברה או פטרוזיליה לקישוט.
ועוד פלחי לימון כבוש לקישוט.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מסננים את טבעות הזיתים ומשרים פעם ראשונה במים רותחים ל5 דקות.
לסנן לשטוף במים קרים.
2.להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות.להוצאת מליחות. ולסנן.
3.בסיר מחממים שמן, מוסיפים את כל התבלינים-
פפריקה,סוכר,כמון,כל השום,צ'ילי או חריף אם רוצים.
מטגנים הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, מערבבים.
ומוסיפים את רסק העגבניות מרוסקות גס.
ניתן להוסיף לימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות.
4.מביאים את הכל לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה
מוסיפים את הזיתים ומבשלים על אש קטנה מאוד 45 דקות נוספות
העביר לכי זכוכית לקירור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון