הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1/2 1 ק"ג בשר טלה
400 גרם גרגרי חומוס מושרים ומבושלים (אפשר מקופסה או מוקפאים, )
5 לימונים כבושים
2 בצלים
3 שיני שום
3 תפוחי-אדמה גדולים, או 750 גרם קטנים
4 עגבניות (קלופות)
צרור כוסברה טרייה
3 כפות שמן זית
1 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. חותכים את בשר הטלה לקוביות. קוצצים את הבצלים וכותשים את השום. קולפים את תפוחי-האדמה ואם הם גדולים - חותכים לחתיכות גדולות. תפוחי-אדמה קטנים אפשר להשאיר בשלמותם. קולפים את העגבניות, מוציאים את החרצנים וקוצצים את הבשר.
2. במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רדוד מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מאבד את צבעו האדום. ונסגר היטב
3. מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים. מוסיפים את תפוחי-האדמה והעגבניות ויוצקים לסיר כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים כ- 1/4 1 - 1 שעות או עד שהבשר רך מאוד.
4. בינתיים, קוצצים את הלימונים ומסלקים את הגרעינים. קוצצים את הכוסברה. כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את הלימונים הקצוצים, החומוס המבושל וחלק מהכוסברה, מערבבים ומבשלים יחד 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול
5. מעבירים את התבשיל לכלי הגשה וזורים מעליו כוסברה טרייה. הערה: אם ברשותכם טאג'ין המתאים לבישול, תוכלו להעביר לתוכו את התבשיל אחרי שלב 2 של הוראות ההכנה. מכניסים לתנור ומאריכים את משך הבישול לכשעתיים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון