חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


המבורגר עם גבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מילוי גבינת עיזים להמבורגר - הפתעה שמשדרגת את ההמבורגר לרמת תענוג עילאית!
המבורגר עם גבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מילוי גבינת עיזים להמבורגר - הפתעה שמשדרגת את ההמבורגר לרמת תענוג עילאית!
הוראות הכנה
מרכיבים
1.200 ק"ג בשר בקר טרי
1 חב' גבינת עיזים "פרומעז"
2 בצלים גדולים
6 שיני שום כתושות
1 כוס סודה לשתיה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן סויה או קנולה
1/2 כפית מלח
3 כפות ברנדי
אופן ההכנה
בוחרים בשר שמן יחסית (מכסה הצלע, למשל) או שילוב של בשר שמן ורזה (50% מכל אחד) - העיקר לזכור שצריך כמות מסוימת של שומן כדי שההמבורגר יהיה עסיסי ואוורירי.
קוצצים את הבצלים לקוביות גדולות ומטגנים בשמן עד שישחימו. דקה לפני הסיום מוסיפים את השום הכתוש. מורידים מהאש ומסננים מהשמן.
טוחנים את הבשר יחד עם הפלפל השחור הגרוס, הבצל המושחם והשום במטחנת בשר - טחינה אחת מספיקה.
מוסיפים לתערובת 1/2 כפית מלח, 3 כפות ברנדי וכוס סודה לשתיה (לא אבקה, אלא המשקה עצמו). מערבבים היטב עם הידיים ומניחים במקרר למספר שעות.
חותכים מגבינת העיזים 5 פרוסות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ.
יוצרים מהבשר 5 קציצות - ניתן להשתמש בטבעת מתכת ייעודית או אפילו בטבעת חתוכה מבקבוק פלסטיק גדול. נזהרים שלא לדחוס את הבשר. ממלאים חצי מגובה הטבעת, מניחים את פרוסת הגבינה במרכז, ומכסים מעליה בעוד בשר, ליצירת ההמבורגר. אדגיש שוב - יש להזהר שלא לדחוס את הבשר.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומחזירים למקרר לשעה נוספת. מוציאים כמה דקות לפניה הצליה. צולים את ההמבורגר משני צדדיו על גריל או על מחבת צלייה, עפ"י רמת הצלייה המבוקשת.
מומלץ להגיש על לחמניה אוורירית בגודל ההמבורגר, עם פרוסה דקה של עגבניה צלויה ובליווי צ'יפס עבים.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון