הוראות הכנה
מרכיבים
1.200 ק"ג בשר בקר טרי
1 חב' גבינת עיזים "פרומעז"
2 בצלים גדולים
6 שיני שום כתושות
1 כוס סודה לשתיה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן סויה או קנולה
1/2 כפית מלח
3 כפות ברנדי
אופן ההכנה
בוחרים בשר שמן יחסית (מכסה הצלע, למשל) או שילוב של בשר שמן ורזה (50% מכל אחד) - העיקר לזכור שצריך כמות מסוימת של שומן כדי שההמבורגר יהיה עסיסי ואוורירי.
קוצצים את הבצלים לקוביות גדולות ומטגנים בשמן עד שישחימו. דקה לפני הסיום מוסיפים את השום הכתוש. מורידים מהאש ומסננים מהשמן.
טוחנים את הבשר יחד עם הפלפל השחור הגרוס, הבצל המושחם והשום במטחנת בשר - טחינה אחת מספיקה.
מוסיפים לתערובת 1/2 כפית מלח, 3 כפות ברנדי וכוס סודה לשתיה (לא אבקה, אלא המשקה עצמו). מערבבים היטב עם הידיים ומניחים במקרר למספר שעות.
חותכים מגבינת העיזים 5 פרוסות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ.
יוצרים מהבשר 5 קציצות - ניתן להשתמש בטבעת מתכת ייעודית או אפילו בטבעת חתוכה מבקבוק פלסטיק גדול. נזהרים שלא לדחוס את הבשר. ממלאים חצי מגובה הטבעת, מניחים את פרוסת הגבינה במרכז, ומכסים מעליה בעוד בשר, ליצירת ההמבורגר. אדגיש שוב - יש להזהר שלא לדחוס את הבשר.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומחזירים למקרר לשעה נוספת. מוציאים כמה דקות לפניה הצליה. צולים את ההמבורגר משני צדדיו על גריל או על מחבת צלייה, עפ"י רמת הצלייה המבוקשת.
מומלץ להגיש על לחמניה אוורירית בגודל ההמבורגר, עם פרוסה דקה של עגבניה צלויה ובליווי צ'יפס עבים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון