הוראות הכנה
מרכיבים
225 גר' קמח רגיל
1/2 כפית מחוקה סודה לשתיה
1 כפית מחוקה קרם טרטר
קורט קינמון או אגוז מוסקט
30 גרם חמאה או מרגרינה
50 גר' סוכר
1 ביצה טרופה
חלב
שמן לטיגון עמוק
סוכר לגימור
אופן ההכנה
מנפים יחד את הקמח,הסודה לשתיה,קרם הטרטר והקינמון או אגוז מוסקט.
מערבבים עם המרגרינה עד שהתערובת פירורית לחלוטין
מוסיפים את הסוכר ובוחשים
יוצרים גומה ושמים בה את הביצה הטרופה ומעבדים בהדרגה תוך הוספת חלב(במידת הצורך)
לשם יצירת בצק רך.
מחממים את השמן כך שכשמטילים לתוכו קוביית לחם,היא משחימה תוך 60-70 שניות
מחליקים לתוך השמן החם כדוריות קטנות מהתערובת ומטגנים עד להשחמה קלה
יש להפוך אותן שישחימו מכל הכיוונים
מוציאים על מגבת נייר,ומפזרים אבקת סוכר או סוכר
* אפשר ללוש בצק נוקשה יותר,ללוש אותו על משטח מקומח עד שיעלמו הבקיעים
לרדד לעובי1-1.5 ס"מ, לחתוך עיגולים ולטגן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון